Forside Generelt Regeringen åbner op for domstolene igen

Regeringen åbner op for domstolene igen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Dato

Kategori

Det er nu 5 uger siden at COVID-19 var grunden til at dele af landet, samt rigtig mange erhverv lukkede ned. Vi har derfor været igennem en periode, hvor kun dagligvareforretning, dele af sundhedssektoren, restauranter med mulighed for take away osv. – havde åbent. En af de steder hvor der i nu 5 uger, også har været lukket ned, er i landets domstole, som derfor har stået stille med afklaringer af domme – af alle slags.

Lige før påske meddelte Statsminister Mette Frederiksen at daginstitutioner samt skoleklasser fra 0-5 igen skulle åbne efter påske. Her bare 4 dage efter påske, har folketinget igen diskuteret om der også skulle være andre erhverv som skulle have lov til at åbne op igen. Dette endte så ud i af bl.a. liberale erhverv som frisør skal åbne igen på mandag – og lige så skal domstolene.

Afklaringer af sager kan derfor fra på mandag igen begynde, og det glæder både advokaterne – men lige så meget klienterne også.

Sags bunken er kun vokset

5 uger er rigtig lang tid, for domstolene at stå stille, ikke mindst, fordi der jævnligt kommer nye sager til. Men de sager som eller skulle have været afklaret i løbet af de seneste 5 uger, er også rykket. Domstolene har derfor travl, hvis de skal nå at indhente de sager, som de nu er bagud med.

Advokat Mette Grith Stage, som driver Stage Advokatfirma, har udtalt sig omkring åbningen af domstolene, og hun glæder sig over at domstolene åbner igen. Hun mener dog at man er nødt til at afvikle retssager, udover den normale tid mellem 9-15 – ved f.eks. af kører retssager om aftenen og i weekenderne, i den kommende periode. Ellers når man ikke at hente det tabte, og sager der skulle være afholdt i lukningsperioden, ender med at komme bagerst i køen – og det duer ikke.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste indlæg

Er du klar til dit livs næste store skridt?

Livet indeholder mange forskellige store skridt, som vi skal igennem. Et af de meget store, vi kommer til at opleve, er at skulle flytte....

Få mere struktur i dit liv

I en travl hverdag er det let at miste overblikket. Der kan være svært at overskue, alt det man skal. Derfor kan det være...

Bliv inspireret til at tage et kursus i akupunktur

Er du interesseret i at tage et kursus i akupunktur? Måske fordi du ønsker at starte din helt egen akupunktur praksis i fremtiden? Eller...

Sørg for vedligehold af din ejendom med ejendomsservice

Ejer du en ejendom? Så er det vigtigt at du holder den pæn og ren både for din egen skyld, men også overfor eventuelle...

Få mest ud af dine online møder

Vi lever i en tid, hvor der er mange af os, der er tvunget til at holde møder online. Og det er faktisk lige...