Corona kan udløse stress og depression

0
1067

De fleste af os kender til stress. Alle kender nok til at være stresset. Dette er dog ikke noget farligt i, og kroppen har godt af at blive udsat for lidt stress fra tid til anden. Når stress går fra at være i små doser, til at blive større for til sidst at tage over, så bliver det til gengæld farligt. “Mennesket er fra naturens side i stand til at klare en vis portion stress” Sådan skriver PsykologNord på deres hjemmeside.

Corona krisen der godt nok ikke har os i det samme jerngreb, som tidligere, har efterladt mange med stress. For den visse mængde vi kan tåle at blive udsat for, er i mange tilfælde blevet overskredet på grund af de mildest talt skærpede omstændigheder. Det er dog ikke ligefrem de psykiske lidelser, der har fyldt mest i medierne, når det kommer til “bivirkningerne” er Covid-19. Derfor er det heller ikke noget, der lige ligger alle på sinde.

Store omvæltninger kan være dråben

Har man haft nogle ting liggende latent og dermed været tilbøjelig til at kunne udvikle depression, har disse kunne blive forstærket voldsom på kort tid. Depression opstår almindeligvis i kølvandet på store omvæltninger i livet, eller ting deres er stressende i ens liv, og for mange har corona været lige præcis dette. Det er for tidligt og usikkert at sige, men det kan betyde, at der i kølvandet på corona pandemien kan komme en bølge af depressioner og tilfælde af stress.

Mindre glæde – mere stress og depression

Noget af det der kan få depressioner og stress til at blusse frem, er hvis man ikke oplever meget glæde. Man kan godt gå og være lidt stresset eller trist, men hvis man stadig har mange glædelige oplevelser i ens hverdag, så kan de holdes nede og ikke udvikle sig videre. Isolationen og den sociale distance, vi har været udsat for de sidste mange måneder, har for nogen betydet, at disse glæder er udeblevet. På den måde er der kommet mange af de negative følelser frem, og ikke mange positive.

Det er ofte ens sociale netværk, der er med til at holde en i gang. Har man ikke adgang til dette, kan det være en kickstarter i forhold til en nedtur. Især for personer uden familie, har det kunne være en meget svær periode med lidt eller ingen kontakt.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here