Sådan gør du køkkenet rent

0
1412

Rengøring i køkken er det aller vigtigste sted i huset at have fuldstændig styr på fremgangsmåden. Hvis man begår en fejl, kan der ende enten farlig rengørings middel i ens mad, ellers kan der ene skidt i maden. Derfor er det altså vigtigt at du har fuldstændig styr på rengøringen af dit køkken. Det betyder at man skal gøre det korrekt, det betyder ikke at man skal gå totalt amok og sprøjte de til med alle mulige produkter. Læs med her, og find ud af hvordan du skal gøre køkkenet rent, så du undgår nogle uønskede fremmedelegemer i din mad.

Tekstiler

Før man går igang med rengøringen af køkkenet, så skal man først tømme køkkenet for alle brugte tekstiler, som karklude, viskestykker og grydelapper. Disse skal i vaskemaskinen og renses, da det er dem der samler flest bakterier. Det kan have store konsekvenser for helbredet hvis du bruger en gammel muggen karklud. Det er derfor vigtigt at du også i dagligt brug husker at udskifte dine tekstiler.

Rengøringmidlerne

Det er ikke alle der er klar over vigtigheden, ved at benytte de rette rengøringsprodukter til de steder de skal benyttes. Grunden til det, er at nogle af de meget skrappe produkter, ikke bør benytte steder hvor de kan komme i kontakt med noget som helst føde.

Rengøring af ovn

Ovnen er et sted mange glemmer at gøre rent, og det er svært at komme til. Men det siger sig selv, at det bliver beskidt, når man sætter mad ind i en varm ovn. Man burde rengøre ovnen 1 gang i måneden eller hver anden måned.

Man starter med at skrabe alt skidt med en glasskaber. Derefter afmontere man alle gummibånd, og sætter dem i blød. Derefter renser man alle pakninger. Derefter rengører man hele ovnen med sæbe og vasker det. Man kan sætte en bradepande med vand i ovnen natten over, og derefter vaske det af igen om morgenen, også burde ovnen være klar til brug igen.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here