Forside Generelt Sådan maler du udendørs træværk

Sådan maler du udendørs træværk

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Dato

Kategori

Når du skal male udenfor, er det nødvendigt, at du forbereder dig grundigt. Samtidig skal du sikre dig, at timingen er korrekt, hvis du ikke vil risikere, at træet ender med at rådne, fordi du har forseglet fugten i det med ny maling.

Hvis du planlægger at skulle male udendørs træværk, får du herunder en række tips, som du med fordel kan gøre brug af, hvis du vil sikre dig, at det hele kommer til at forløbe, som det skal.

#1: Vælg den rigtige årstid

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige årstid at male på. Generelt er det bedst om sommeren eller i løbet af sensommeren, hvis du vil være sikker på, at træet er tørt nok. Det er en god idé at vælge et tidspunkt, hvor der ikke har været regn i 14 dage, hvilket typisk er i sensommeren.

#2: Vask træværket grundigt

Når du skal male udendørs træværk, er det vigtigt, at du vasker træværket grundigt. Du kan mruge malerens eller algefjerner, hvorefter du lader det tørre. Samtidig er det en god idé at skrabe løstsiddende maling bort, ligesom du bør udskifte træ, der har råd i sig. Slib efterfølgende splinter væk med sandpapir og afdæk de flader, som ikke skal males.

#3: Grundmal træværket grundigt

Nu skal du grundmale træet grundigt. Det gør du blandt andet ved at holde en bredspartel under, når du maler træets ender, så du undgår, at der drypper maling. Fyld sprækker med fugemasse, som du lader tørre.

#4: Mal træværket

Brug en pensel til de steder, der er mest ufremkommelige – og husk igen at gøre brug af spartlen, så du undgår, at det drypper. Det store areal maler du med en rulle, som har forlængerskaft, så du kan nå så langt som muligt. På den måde slipper du for at klatre på stige, når du skal male.

Hvis du vil sikre dig, at resultatet bliver så godt som muligt, kan det betale sig at hyre en malermester i Ishøj – eller den by, du nu bor i. Vedkommende vil kunne hjælpe dig med at sikre et godt, ensartet og professionelt resultat.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste indlæg

Sørg for vedligehold af din ejendom med ejendomsservice

Ejer du en ejendom? Så er det vigtigt at du holder den pæn og ren både for din egen skyld, men også overfor eventuelle...

Få mest ud af dine online møder

Vi lever i en tid, hvor der er mange af os, der er tvunget til at holde møder online. Og det er faktisk lige...

Guide: værktøj til hjemmet

Har du altid haft en lille drøm om at være din egen handyman, men har aldrig haft udstyret til det? Så er du kommet...

Tips til en grønnere græsplæne

De fleste haveejere drømmer om en grøn og jævn græsplæne. Gerne uden for meget mos, mælkebøtter og andet ukrudt. Vil du sætte alle sejl...

Det er sundt at have hund

Hunde er sunde for deres ejere Hundeejere er lidt sundere end resten af den gennemsnitlige befolkning, viser en undersøgelse. Det er ikke kun de daglige...