Sådan vælger du den rigtige a-kasse

0
1061
rabatkoder

Det har nok aldrig været vigtigere at være medlem af en akasse, end det er lige nu. Marts og april måned har på grund af corona virussen betydet tusindvis af fyringer nærmest hver eneste dag. Dem der ikke har været medlem af a-kasser har derfor også kunne komme til at stå i nogle ubehagelige situationer. Hvis man ikke var i en a-kasse i forvejen, er der nok en god sandsynlighed for at du overvejer det.

Det helt store spørgsmål bør da heller ikke være, om du skal være medlem af en a-kasse, men hvilken a-kasse du skal være medlem af. Her kan det være svært at finde rundt i de mange muligheder der er. Der er omkring 30 fagforeninger og lige så mange a-kasser i Danmark, så hvilken man skal vælge er ikke nødvendigvis helt givet.

Hvis du sammenligner priser på a-kasser vil du hurtigt se, at prisen ikke varerier med mange kroner. Det bør i hvert fald ikke være grunden til, at man vælger den ene frem for den anden. Det man skal kigge på, er sin faglighed. Hvilken a-kasse stemmer bedst overnes, med det man arbejder med. Der er a-kasser og fagforeninger inden for stort set alle grene af det danske erhvervsliv. Jo nærmere man kommer det, jo bedre forudsætninger er der også for at få hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Der er nogle a-kasser der har fri optagelse, og så er der dem, der kræver at du arbejder inden for noget bestemt.

En a-kasse har dybest set to formål. At sørge for, du får dine dagpenge, sygedagpenge, barselsdagpenge, eller hvad det nu måtte være. Det andet formål, er at få dig tilbage i arbejde, hvis du mister dit job. Dels for din egene skyld, men i højere grad for deres egen, så de slipper for at skulle betale.

Jo bedre de kender din branche og dit arbejdsområde, jo bedre vil de være stillet i forhold til at hjælpe dig videre. Derfor er det altid bedst at gå efter den a-kasse der har det bedste match i forhold til din faglighed – dette er langt vigtigere end at (måske) kunne spare et par hundrede kroner om året i kontingent..

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here