Sommerens kæmpehit: mærk friheden på paddleboard

0
665

Solen står højt på himlen og varmegraderne er med enhver strandløve og vandhund. Det dufter af frihed. Sommeren er for alvor landet. Det er alle vegne – kæmpehittet. Alle har tilsyneladende et paddleboard i år. Men hvad er det, der gør det så specielt? Hvad kan det, siden det pludselig er så popularitet?

Hvad går det ud på?

Hvis du blot observerer et paddleboard i butikken, kan det sagtens ligne et surfboard. Men det er det ikke. Godt nok er de begge egnet til at stå på vandet, men hvor surferen bruger bølgerne og balancen, er paddle-versionen designet til mere stille vand, hvortil en åre er den primære drivkraft.

Hvorfor i Danmark?

Selvom traditionen stammer fra Hawaii, hvor det først og fremmest blev anvendt som transportmiddel, er det slået igennem i Danmark. Det virker måske lidt for eksotisk til så nordisk et land, hvor vikinger engang herskede og skabte oprør verden over. Men faktisk forholder det sig sådan, at der er ganske nydelige forhold for SUP-boards, som de også kaldes – en forkortelse af stand-up boards. Det betyder, at der ikke er behov for særligt massive bølger eller kraftig vind.

Hvilket bør jeg anskaffe?

Hvis frihed på vandet en dejlig varm sommerdag, hvortil du får trænet både muskler og balance, lyder som noget for dig, er der mange forskellige varianter at stile efter. Bedst i test er foretaget nogle gange, hvortil du kan læse mere om premium, junior, pakketilbud (hvis du og kæresten eller vennen ønsker kvalitetstid), og bedste generelle version. Så kan du blive klogere på hvilket board, der matcher dine behov.

Og så er det ellers bare ud på de danske søer, åer, havne eller stille have sammen med de andre glade, frie vandhunde – det er den danske sommer fra dens bedste side.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here