Studietiden er ikke en dans på roser for alle

0
792
Studietiden er ikke en dans på roser for alle

Studietiden kan være helt fantastisk, og det er den heldigvis for langt de fleste unge mennesker. Når man går fra en gymnasial uddannelse og skal i gang med en videregående uddannelse på eksempelvis universitetet, er der mange ting, som ændrer sig. Det er ikke længere helt gratis at være studerende, da man nu selv skal betale for sine mange studiebøger – bemærk at det er helt op til den enkelte at vurdere, hvor mange bøger man finder nødvendig i de pågældende semestre. Antallet, der står angivet, er altid de værker, som bliver brugt til undervisningen, men du bliver ikke smidt ud, hvis du ikke erhverver dig dem alle sammen.

Men det er desværre ikke fest og glade dage for alle studerende. Rigtig mange unge mennesker har svært ved at leve op til deres egne tårnhøje forventninger, og de har svært ved at følge med i det første lange stykke tid på en videregående uddannelse. Man siger, at 2. g på gymnasiet er det hårdeste, men så skulle de bare vente til universitet. Her begynder virkeligheden for alvor, og mange får derfor også deres sag for. Men i mange af tilfældene er det deres egne forventninger, som er skruet alt for højt op, og de giver derfor ikke dem selv lov til at slappe af engang imellem.

Af samme grund ender mange studerende hos en psykolog. En psykolog som kan hjælpe dem med at få talt om de ting, som de finder svære i deres pågældende situation. Det kan eksempelvis være eksamensangst, det kan være forventningpres eller noget helt tredje. Mange gange hjælper det, når de får talt med en fremmed, som ikke har forventninger til dem og heller ikke kender dem på forhån. Er du selv i en situation, hvor du kunne bruge hjælp fra en psykolog, kan du finde en medarbejder hos PsykologNord, som er repræsenteret i det meste af landet her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here