Tips til en grønnere græsplæne

0
883
Morning grass with dew drops

De fleste haveejere drømmer om en grøn og jævn græsplæne. Gerne uden for meget mos, mælkebøtter og andet ukrudt. Vil du sætte alle sejl ind for en grønnere græsplæne, så læs med her. 

Strø med kalk om vinteren

Græs vokser bedst, når pH-værdien er omkring 7, dvs. neutral. Fra november til marts kan du derfor med fordel strø granuleret kalk i en dosis på 8-10 kilo pr. 100 m2. Denne dosis bringer normalt pH-værdien op i nærheden af 7. Hvis du er nysgerrig på pH-værdien, kan du teste den med lakmuspapir eller et pH-meter, der kan købes i byggemarkedet.

Gød din græsplæne fra det spæde forår

Du skal sætte ind i det tidlige forår, hvis du vil give din plæne de mest optimale vilkår og komme mos til livs. Plænen skal gødes første gang i april og herefter en gang om måneden i maj, juni, juli og august. Det får græsset til at vokse på bekostning af mos. Du kan læse mere om dosis på din pakke med NPK-gødning.

Slå græsset ofte

Det er måske ikke din yndlingsbeskæftigelse i haven, men græsset skal slås ofte for at trives bedst muligt. Slå det første gang i foråret, når det begynder at gro – typisk i marts eller april. I vækstsæsonen bør græsset klippes en gang om ugen, men ikke kortere end 4-5 cm. For kort græs giver nemlig gode vækstbetingelser for mos. Du kan gøre det lidt sjovere at slå græs ved at anskaffe dig en ny, smart plæneklipper, som er lettere at komme omkring med en den gamle, tunge maskine i skuret. Hos Davidsen kan du finde et bredt udvalg af plæneklippere fra anerkendte mærker som Texas, Grouw, Stiga og Jonsered.

Er mos stadig et problem?

Har du stadig problemer med mos, så kan du anvende en vertikalskærer. En vertikalskærer fjerner mosset og sikrer luft til græssets rødder. På den måde kan græsset bedre optage vand og næring – og der bliver mindre plads til mos og ukrudt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here